Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• МойтУ ТС - 2.0

Градско - 16 газ / ама на стъпка / ма то май ако не я пържа пак толкова ...

Извънградско до 140 - 12ка

Последната заигравка на магистралата средно 170 до 190 - 14ка

Маалко ми се струват завишенички тия числа , ама работи много добре и не ми се бара ....
    Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
    Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
    Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

• 156SW 2.4jtd-20v
      градско 8/100 спокойно каране
      извънградско 6/100 средна скорост 100-110км/ч
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
        156SW 2.4jtd-20v
        градско 8/100 спокойно каране
        извънградско 6/100 средна скорост 100-110км/ч

А със 140км/ч какъв е, понеже това е скороста с която трябва да се движиш по магистралите при нас Нищо че нямаме магистрали
        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
          А със 140км/ч какъв е, понеже това е скороста с която трябва да се движиш по магистралите при нас Нищо че нямаме магистрали
          Е па мойта дава под 7/100 по магистрала като я юркам до 160км/ч....но е 8 винтила...
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

2.4 автомат - Пловдив- София - Пловдив 140 км/ч среден разход 6.8/100 л
            1.9 ръчка - Пловдив - Анкара - Пловдив 140 км/ч на темпомат 6.3/100 л

Оппс това е за 159
            Може да изтриете мнението не е за този раздел.
            Last edited by vovata; d.m.y г., 08:42.
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

6/100...
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Аз онзи ден карах наслаждавайки се на музиката, ама си докарах супер разход. 20л LPG /220км със скорост 110-120км/ч. Заредих на изхода на София и газта свърши в Стара Загора. Двама човека с два сака.
                2.0 TS cf2
                Sent from my XT1032 using Tapatalk
                Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Варна-Златоград 565 км 43 л бензин, после шматкане насам натам и до Трявна 514 км 45 л.Разхода е пълно -пълно.До Трявна през шипченския си правех кефа и се отрази и на км и на литри, След туй Трявна-Дряново Килифарево-Варна,300 км незнайно колко/снимки на уредите/ предполам 25-27л, ма не ми се долива.Тва трима човека аз, жена ми и куфара с размерите и килограмите на трети възрастен.Почти не съм пускал по инерция и общо взето без Шипка съм спазвал ограниченията макс 100км/ч извън града,120-140 по магистралите, градското да е не повече от 50-70 км, колкото да съм преминавал транзит.
                  Attached Files
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• а по инерция кара тоя само дето хал-хабер си няма от двг и точно по инерция разхода е по-висок
                    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                    Peugeout 2.2 HDI 133+++
                    Alfa 159 +++ next

Comment

• Ми обясни го на двама твои градски и един плевенчанин че ми образуваха нерви на Шипка.

Comment

• Не е толкова проста сметката.

При право спускане, последвано от изкачване, карането по инерция ще е по-икономично от принудителния празен ход.

Ако спускането е продължително и има завои, които не позволяват да се развие скорост и така инерцията да бъде оползотворена, карането на ППХ е по-икономично.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• не искам да уча никого тук , но при движение на принудителен ход двг има разход 0/100 , а на празен ход да речем 1 /100, без разлика бензин или дизел
                          точно пък завоите нямат никакво значение, ама щом така си мислите
                          Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                          Peugeout 2.2 HDI 133+++
                          Alfa 159 +++ next

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                            не искам да уча никого тук , но при движение на принудителен ход двг има разход 0/100 , а на празен ход да речем 1 /100, без разлика бензин или дизел
                            точно пък завоите нямат никакво значение, ама щом така си мислите
                            Ти май не можа да разбереш ситуацията с правото спускане, за която говорих в предишния си пост.

Ако имаш 1 км спускане и 1 км изкачване и спускаш по инерция (на неутрална предавка). В края на спускането ще си развил някаква скорост, която сигурно ще ти помогне по инерция за изкачиш половината баир.

Ако си спускал на скорост, колата ще ти харчи 0/100 но в края на спускането скоростта ти ще е доста по-ниска и за да качиш половината баир ще ти е необходимо доста повече от спестените 10 милилитра гориво.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ми някъде по маршрута имаше дълго спускане с плавни завои, там може да си изключиш от скорост, обаче тия колеги на Шипка бяха решили че е на живот и смърт да не пипат скоростния лост...то дето не можеш разви скорост едно на ръка ми някъде има слаб наклон или равно и колите почти спират, ама не, с 5км ще се влачи да хване следващото спускане.И по закона на Мърфи точно като ти се отвори възможност за изпреварване цяла Северна България е решила да отива в Южна в насрещната лента.За ДВГ-то не знам дали му е зле или не ама на мене ми е доста некомфортно да се спускам по наклон с много завои с изключени скорости, някак си на двигател и спирачки имам по добър контрол, а и съм пробвал да използвам попътен вятър и наклони ма първо ми е тегаво второ кой знае какъв келепир не съм видял.Имах намерение да направя тема нещо като виртуална обикалка на България и имам на клипове почти целия път от Смолян до Търново ма се отказах щото ще се възприеме като показност....пък и на моменти не съм много дисциплиниран, така да се каже и ми се струва че ще се изроди в това да си показваме майсторлъците а идеята не е такава.Всъщност една идея по-малко газ и колата ме изненада с приемлив разход.А и опела на кандидат зетя/купен нов,сега е на 25000км/ 2,0 кубика по почти същия маршрут му дал 10 на сто пълно пълно.Вече шеста година обикалям България с тая кола и не виждам освен по екстри в купето да отстъпва на другите марки.Нито веднъж не ме е оставила на пътя.Тъй че стига с тия чупливи алфи.Извинявам се за офтопика.

Comment

На феста ще ти кажа, мойта каруца само у село се кара, и до морето веднъж седмично. Няма как да засека точно със 140км/ч защото не мога да я поддържам дълго време, има и нормални хорица по пътя. Инак по борд цифрите са съвсем приятни, ама на бензиноколонката...
                                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                                X